English Greek
login
//Αρχική
> Δελτία Δραστηριότητας 
> Οδηγίες Ηλεκτρονικής Υποβολής Δ. Δραστηριότητας 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ Δ.ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

Δεδομένου ότι σας έχει δοθεί user name στο latomet δηλ. έχετε την δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής, σας δίνουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές για την διευκόλυνση σας στην ηλεκτρονική υποβολή Δελτίου Δραστηριότητας.

 1. Για την πλοήγηση σας στο χώρο του latomet είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε τον internet explorer 9 ή νεότερο της Microsoft σε προβολή συμβατότητας.
  • Κατά την πλοήγησή σας στο χώρο του latomet προσπαθήστε να μην χρησιμοποιήσετε το πλήκτρο back του explorer σας καθώς υπάρχει κίνδυνος να χάσετε τις πληροφορίες που έχει ήδη καταχωρήσει.
  • Αν αντιμετωπίζεται προβλήματα ταχύτητας απόκρισης δοκιμάστε να εργαστείτε με άλλους φυλλομετρητές όπως ο Firefox της Mozilla

 2. Προαιρετικά:
  • κατεβάστε ένα έντυπο δελτίου από την αντίστοιχη σελίδα και συμπληρώστε το χειρόγραφα ΧΩΡΙΣ να αλλάξετε κανέναν τίτλο πεδίου.
  • αφού έχετε βεβαιωθεί ότι έχετε συμπληρώσει ΣΩΣΤΑ το χειρόγραφο δελτίο σας κάντε σύνδεση (login) στο latomet με το user name και password σας.

 3. πηγαίνετε στη σελίδα «Υποβολή Δ. Δραστηριότητας»  και επιλέξτε τύπο δελτίου ή απραξίας και μετά  τοποθεσία.
 4. Βεβαιωθείτε ότι στην λίστα  τοποθεσίας που εμφανίζεται υπάρχουν όλοι οι χώροι (λατομεία - Μεταλλεία) για τα οποία έχετε δικαίωμα εκμετάλλευσης (άδεια, μισθωτικά δικαιώματα, κλπ).
  • Σε περίπτωση που δεν αναγνωρίζετε  κάποια από τις τοποθεσίες που αναγράφονται ή δεν εμφανίζεται κάποια τοποθεσία σας παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με την υπηρεσία άμεσα.

 5. Επιλέξτε την τοποθεσία για την οποία θέλετε να υποβάλλετε δελτίο και στη συνέχεια το έτος για το οποίο θα υποβάλλετε δελτίο.
  • Αποφύγετε να υποβάλετε δελτίο δραστηριότητας για Απραξία Μεταλλείου μιας και το δελτίο αυτό θα είναι κενό και δεν προσφέρει στοιχεία στο σύστημα

 6. Στη συνέχεια κάντε κλικ στην ενεργοποιημένη φράση «Πατήστε εδώ για να δημιουργήσετε ένα νέο δελτίο δραστηριότητας.» Με αυτό τον τρόπο έχετε δημιουργήσει και ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΙ  ένα δελτίο στη θέση που επιλέξατε.
  • Ίσως να χρειαστεί να περιμένετε ένα μικρό χρονικό διάστημα μέχρι να φορτωθεί όλη η φόρμα του δελτίου σας.*
  • Πλέον έχετε μεταφερθεί στην ηλεκτρονική φόρμα του δελτίου σας και είστε έτοιμοι να συμπληρώσετε τα δεδομένα του δελτίου αυτού.
  • Αν θέλετε να συμπληρώσετε αργότερα το δελτίο αυτής της θέσης κάντε τα βήματα 3 εώς 6 και μετά επιλέξτε ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ. Όταν φορτωθεί η σελίδα θα δείτε όλα τα δελτία που έχετε αποθηκευμένα (new)  ή υποβάλει (submitted) καθώς και το τελευταίο δελτίο που δημιουργήσατε.

 7. Κατά την διαδικασία συμπλήρωσης του δελτίου σας καλό θα ήταν σε ΤΑΚΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ να πατάτε το πλήκτρο ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ που βρίσκεται στο τέλος της σελίδας. Έτσι είστε σίγουρος ότι ο κόπος που καταβάλετε δεν πάει χαμένος και ο server του συστήματος ενημερώνεται με τα στοιχεία που δίνετε.
  • Ίσως να χρειαστεί να περιμένετε ένα μικρό χρονικό διάστημα μέχρι να φορτωθεί όλη η φόρμα του δελτίου σας.
  • Μετά από  κάθε αποθήκευση βεβαιωθείτε ότι ο internet explorer σας έχει φορτώσει όλη την φόρμα σας συμπληρωμένη μέχρι το σημείο που έχετε συμπληρώσει.

 8. Κάποια πεδία της φόρμας μπορούν να λάβουν μόνο αριθμητικές τιμές ή τιμές ημερομηνίας. Σε περίπτωση που σε αυτά τα πεδία επιθυμείτε να καταχωρίσετε κείμενο δεν θα το καταφέρετε. Διαβάστε καλύτερα το Δελτίο για να καταλάβετε τι ζητάει από εσάς σε αυτό το σημείο.
  • Αρκετοί πίνακες έχουν πεδία με τίτλο Παρατήρηση. Εκεί μπορείτε να καταχωρήσετε τυχόν παρατηρήσεις που δεν μπορείτε να συμπληρώσετε σε άλλα σημεία.
  • Κάποια πεδία μεγάλου κειμένου μπορεί να ζητάνε χάρτες, διαγράμματα ροής, μηχανολογικό εξοπλισμό  κλπ. Σε αυτά τα πεδία πληκτρολογήστε ένα όσο το δυνατόν περιεκτικό κείμενο που περιγράφει όσο πιο απλά και καλά γίνεται τα παραπάνω στοιχεία.

 9. Αφού έχετε τελειώσει με την συμπλήρωση του δελτίου σας επιλέξτε ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ βεβαιωθείτε ότι ο sever αποθήκευσε όλα τα στοιχεία και τέλος επιλέξτε ΥΠΟΒΟΛΗ.
 10. Μετά την υποβολή καμία αλλαγή δεν μπορεί να γίνει στο δελτίο σας ούτε μπορείτε να καταθέσετε δεύτερο δελτίο για τον ίδιο χώρο για το ίδιο έτος. Για οποιαδήποτε αλλαγή θα πρέπει να καλέσετε την υπηρεσία.
 11. Το υποβληθέν δελτίο που δημιουργήθηκε από το latomet, μπορείτε  να το τυπώσετε και να το στείλετε σε έντυπη μορφή μαζί με ότι άλλο ζητείται  στις αρμόδιες υπηρεσίες.

 

*στην περίπτωση που έχετε επιλέξει την δημιουργία ενός δελτίου βιομηχανικών ορυκτών θα σας εμφανιστεί ένα μήνυμα εκτέλεσης ενός script, κάνετε κλικ στο Νo και ξεκινάτε την καταχώρηση των στοιχείων του δελτίου.

 
Πρότυπα συμόρφωσης:
Newsletter:
OK
©2008 Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας Powered by:Hypertrak- CMS | Enabled by Data Concept Α.Ε.